Kevin U. krijgt op 4 December 2008 eerste proefverlof. (Door: De Webmaster)

Van het Openbaar Ministerie hebben we de informatie ontvangen dat Kevin U. tijdens zijn tweede celstraf van 2 jaar op 4 december 2008 een eerste proefverlof van 60 uur krijgt. Na dit proefverlof zullen er om de zes weken nieuwe proefverloven van 60 uur worden verleent tot aan zijn vrijlating die gepland staat op 26 maart 2009. Hij heeft op dat moment 2/3 van zijn straf uitgezeten.

Wij, zijn familie, hebben steeds in de veronderstelling geleefd dat zijn tweede celstraf (omzetting voorwaardelijke naar onvoorwaardelijke straf) ook daadwerkelijk twee jaar zou duren. Maar omdat zijn eerste (oorspronkelijke) veroordeling nog onder oude wetgeving viel geldt hier ook dat zijn straf er na 2/3 van de eis beëindigd kan worden. Onder de nieuwe wetgeving zou dit nu wel de volledige straf van twee jaar hebben ingehouden.

Kevin U. schijnt nog steeds in een gesloten kliniek onder behandeling te zijn voor zijn verslavingen (alcohol en drugs). De proefverloven worden dan ook gegeven om te kunnen beoordelen of Kevin U. zonder begeleiding zijn verslavingsproblemen de baas is en niet weer in zijn oude leefpatroon van verslaving en geweldsuitbarstingen terugvalt.

Het geeft ons wel bedenkingen wanneer we vernemen dat Kevin U. na een gevangenisstraf van inmiddels 39 maanden, ofwel 3,25 jaar, kennelijk nog steeds niet van zijn verslaving(en) af is. Verder is het extra wrang te moeten vernemen dat het eerste proefverlof juist in de maand december verleent schijnt te moeten worden. Een maand die bij de naaste familie, vrienden en kennissen in 2005 een dramatische wending kreeg.

Namens de familie,

De Webmaster.